Studiekosten

Studeren. Dat kan je doen om je kennis up2date te houden, om je meer te verdiepen of om je om te scholen. Je studiekosten mag je onder bepaalde voorwaarden aftrekken. De eerste keuze die je moet maken is:
1. Voer ik het op als bedrijfskosten of
2. Vraag het STAP budget aan bij het UWV

Optie 1
Je mag je kosten van je studie inbrengen als kosten in je bedrijf (en de btw mag je aftrekken!) als het een studie is die betrekking heeft op je werkzaamheden. Dus ben je klusjesman en wil je je verdiepen/specialiseren in Electra en doe je daar een cursus voor dan mag je de kosten aftrekken. Ben je klusjesman en ga je een studie fotografie doen, dan mag je die kosten NIET inbrengen in je bedrijf. Ook al is dat zodat je je resultaat dan mooi op de foto kan zetten.

Optie 2
Vanaf dit jaar (2022) kan je via het UWV het STAP budget aanvragen. Dit is een vergoeding vanuit het UWV voor het volgen van jouw cursus/studie. De vergoeding bedraagt maximaal €1.000,-. Is je opleiding duurder? Dan moet je de rest zelf betalen.

LET OP! Het is nog onbekend of je deze twee opties kunt combineren. Zodra wij een definitief antwoord hebben, publiceren wij dat op onze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *