Startersaftrek


Heel interessant voor de startende ondernemers onder ons. De startersaftrek is een verhoging van de zelfstandigenaftrek.

Heb je recht op de zelfstandigenaftrek en was je in 1 of meer als 5 van de voorgaande jaren geen ondernemer EN heb je de startersaftrek niet meer als 2 keer afgetrokken? Dan kan je de startersaftrek aftrekken. In makkelijker Nederlands: De eerste 5 jaar als ondernemer mag je de startersaftrek maximaal 3 keer toepassen. Vooralsnog is de startersaftrek een bedrag van €2.123,-.

Het kan zijn dat de zelfstandigenaftrek en de startersaftrek samen hoger zijn als je behaalde winst. Dan heb je dus een verlies. Je kan dit verrekenen met andere inkomsten uit werk en woning. Heb je geen andere inkomsten? Dan kan je het verlies verrekenen met inkomsten in box 1 van andere jaren. Je mag verlies niet verrekenen met inkomsten uit box 2 aanmerkelijk belang of box 3 sparen en beleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *